2018 Elektrik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Photo of author

By İhsan

İnsanlar meslek seçimi yaparken çok dikkatli hareket etmek durumunda. Özellikle de öğrencilik yıllarında bu çok önemli bir seçim bunun içinde mutlaka bir seçim yapmadan önce bilgi almak gereklidir. Elektrik mühendisi maaşları konusundaki haberimize başlamadan önce elektrik mühendisi ne demektir buna kısaca bir göz atalım istiyorum ki bu sayede alacağı maaşının da yaptığı işle ilgili boyutu hakkında bilgi sahibi olabilsin.

Elektrik Mühendisliği Nedir?

Elektrik mühendisliği denildiğinde tek bir tanımlama kullanılamaz. Burada bazı üniversiteler ve üniversiteler arasındaki eğitim sisteminin farklılığından dolayı geniş bir anlamda kullanılabilir. Dünyaya bakarsak elektrik mühendisliği denildiğinde elektrik ve elektronikle ilgili olan tüm mühendislik dallarının genel adı şeklinde tanımlanabilir ancak Türkiye için bunu güç mühendisliği şeklinde de tanımlayabiliriz. Bu anlamda Türkiye’de elektrik mühendisliği alt bölümlere ayrılmıştır. Bu alt bölümler ise aşağıdaki gibi listelenebilmektedir. Makalenin devamı için tıklayınız.

2018 Elektrik Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Diğer Haberler

Şimdi asıl konumuza dönecek olursak elektrik mühendisliği maaşları iki şekilde ele alınmak durumundadır. Bunlardan birincisi kamuda çalışan elektrik mühendis maaşları, ikincisi ise özel sektörde çalışan elektrik mühendisi maaşlar.

Devlette Elektrik Mühendisi Maaşı

Kamuda çalışan bir elektrik mühendisi hakkında tam bir maaş bilgisi verebilmek mümkün olacaktır. örneğin yeni mezun bir elektrik mühendisi devlette ilk kez işe başladığında 3.750 TL maaş alır. Ancak bu rakam mühendisin dil bilgisine, evli ve çocuklu olmasına göre değişiklik gösterebilir.  Kısacası devlette elektrik mühendisi olarak çalışmak ilk 3 yıl için çok karlı değildir.

2018 Elektrik Mühendisi Maaşları Ne Kadar? Diğer Haberler

Özel Sektörde Elektrik Mühendisi Maaşı

Özel sektör maaşları için aynı şekilde net bir rakam vermek mümkün değil. Burada kişinin becerisinden, tecrübesinden, yabancı dil bilip bilmediğinden, hangi okuldan mezun olduğu ve hatta nerede staj yaptığına kadar birçok etken söz konusu olacaktır. Kısaca özel sektörde görev yapan bir elektrik mühendisi maaşları 2.000 TL’den başlayarak 5.000 TL’ye kadar yükselebilir hatta daha fazla alanlarda olabilecektir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.