2018 Güneş Enerjisi Hibe Desteği

Photo of author

By İhsan

Yenilenebilir güneş enerjisi sistemleri ile birlikte artık birçok il de enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Ülkemiz için bir değerlendirme yapacak olursak özellikle sıcak bir iklimde olmamızdan kaynaklı olarak bunun bir avantaja döndürülmesi önemli bir konu. Dünya da ihtiyaç duyulan enerji kaynakları hızlı bir şekilde değişiyor. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da güneş enerjisinden elektrik üretimi her geçen gün biraz daha öne çıkıyor. Ülkeler bu gibi yatırımlara büyük önem veriyorlar dolayısıyla Türkiye’de bu anlamda 2018 güneş enerjisi hibe desteği veren ülkeler arasında yer alıyor.

Güneş enerjisinden üretilen elektriğin temiz olması aynı zamanda da enerji dağıtım firmalarının burada çok yüksek ücretler alması bu alanın da daha hızlı büyümesine neden oldu. yenilenebilir enerji teşvikleri konusunda bir inceleme yapacak olursak burada hibe desteğinin de önemi daha çok kendisini belli ediyor.

Güneş Enerjisi Devlet Desteği

Güneş enerjisinden yararlanmak isteyenlerin bazı illeri bu programa aldıklarını biliyoruz. Hem kendi evinizin elektriği hem de tarla ve sanayi elektriği destekleri alabileceğiniz gibi, çiftçilerimiz için de güneş enerjisi sulama destekleri verilmektedir.

Güneş Enerjisi Hibe Kredi Desteği 2018

Bu yazımızda birçok kişinin sıcak illerde güneş enerjisi ile ilgili merak ettiği konuları çok basit bir şekilde anlatacağız. Çünkü, en sıradan vatandaş bile artık bu işe girip en azından kendi evinin elektriğini karşılamaya çalışmaktadır. Basit anlatımı ile güneş enerjisinden elektrik üretmek ve Güneş Enerjisi Hibe Desteği

Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretmenin Maliyeti

Bunu öncelikle ortalama 3 artı 1 bir ve aylık 100 TL fatura gelen bir daire için hesaplayalım. Bir evin günlük elektrik harcaması aylık tüketimi 300  kw iken günlük de 10 kw’dir. Bu şekilde bir evi ya da dükkanı olan birisinin kurması gereken güneş enerji santralinin paneli  2 kw’lik  olmalıdır. Bu örnek Türkiye’nin en sıcak illeri için geçerlidir. Soğudukça maliyet artacaktır.

“2018 Güneş Enerjisi Hibe Desteği” üzerine 3 yorum

  1. öncellikle konuyu pek anlatamamışsınız ve insanları boş yere çeken bır konu olmuş öncellıkle ortalama bır evın kaç kw yaktığını ve devlet desteğinden bahsetmissiniz ama ne kadara maal oluacağını veya devlet desteği ne kadara kadar oluyor dememıssınız ve son olarak güneş panelleri ısı ile değil ışıkle çalışmaktadır yani soğudukca maliyet artmaz bilhakiz verimi artar günei panlleri ısıyı sevmez bol ışık alan ve soğuk olan iklimleri daha sever

    Yanıtla
    • Merhaba Mehmet Bey,
      Malesef haklı olduğunuzu kabullenmek durumundayız. Sitemize kaliteli içerik girmesi için tuttuğumuz yazarımız bizide hayal kırıklığına uğrattı. Yazıyı en kısa sürede güncelleyeceğimize emin olabilirsiniz. Dilerseniz Profil sayfanızdan sizde sitemizi yazılarınızı gönderebilir ve katkıda bulunabilirsiniz.

      Yanıtla

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.